You are here

Kipburger met piccalilly

Kipburger met piccalilly

Hamburgers gemaakt van rustieke volkoren broodjes met Kühne Piccalilly, kipfilet in een knapperig jasje, gesmolten cheddar en gestoofde uien. Daarbij een salade met cherrytomaten, maïs, komkommer, veldsla en Kühne Piccalilly.

Duur
ca. 45 Min.
Inspanning
Betekent

Ingrediënten voor 4 personen

  • Voor de burger:
  • 2volkorenbroodjes
  • 2handjes vol rucola
  • 2plakjes cheddar
  • 4 ELKÜHNE Piccalilly 370ml
  • Voor de kip:
  • 1kipfilet
  • 2 TLbakpoeder
  • 100 gbloem
  • 50 gpaneermeel (panko)
  • 1 TLpaprikapoeder zoet
  •  Zout, peper
  • 500 mlkarnemelk
  • 750 mlplantaardige olie
  • Voor de gestoofde uien:
  • 1grote ui
  • 1 ELplantaardige olie
  • 1 ELKÜHNE Natuurazijn Blank 750ml
  • 1 ELhoning
  • Voor de salade:
  • 100 gveldsla
  • 100 gveldsla
  • 100 gcherrytomaten
  • 1/2komkommer
  • 80 gmaïs
  • 1/2rode ui
  •  zout, peper
  • een beetjeKÜHNE Piccalilly 370ml
voorbereiding
  • Schritt 1/6
    Schil voor de salade de cherrytomaatjes, snijd de komkommer in kleine stukjes, schil de ui en snijd het in ringen. Maak de sla schoon en schik het met de resterende salade-ingrediënten in een kom.
  • Schritt 2/6
    Schil voor de gestoofde uien de ui en snijd in fijne ringen. De pan op middelhoog vuur met plantaardige olie glazig laten worden, meng met Kühne azijn en honing, breng op smaak met zout en peper.
  • Schritt 3/6
    Voor de kip in het knapperige jasje halveer je de kipfilet, maak je de dikkere kant licht plat zodat de filet een gelijkmatige dikte krijgt. Leg de kip ongeveer 1 uur in de karnemelk.
  • Schritt 4/6
    Meng de bloem, bakpoeder, paprikapoeder, paneermeel, zout en peper in een kom. Haal de kip uit de karnemelk, laat een beetje afdruipen en rol het in het bloemmengsel.
  • Schritt 5/6
    Verhit plantaardige olie op gemiddeld niveau. Frituur de gepaneerde kip in heet vet gedurende 6-8 minuten goudbruin. Laat kort op keukenpapier afdruipen.
  • Schritt 6/6
    Voor de hamburger, halveer volkoren broodjes en besmeer de onderkant dun met Kühne Piccalilly. Bedek met rucola, leg de hete kipfilet erop en garneer het vlees direct met cheddar. Bedek de kaaslaag met gestoofde uien en garneer deze met Kühn Piccalilly. Doe er een beetje rucola op en bedek met brooddeksel. Serveer hamburgers met salade en piccalilly.

Recipe search