You are here

Mediterrane pastasalade

met gegrilde groenten

Mediterrane pastasalade

met gegrilde groenten

Mediterrane salade van conchiglioni met rozemarijn gegrilde aubergine en courgette, rode uien, gedroogde tomaten en verse bonte cocktailtomaten. Gegarneerd met pijnboompitten en geschaafde pecorino. Daarnaast een dressing van Kühne azijn, basilicum, ahornsiroop, olijfolie.

Voedingsinformatie
  • 793.3 kcal
    Blancheer
  • 28.7 g
    Eiwit
  • 34.4 g
    Vet
  • 86.8 g
    koolhydraten
Duur
ca. 30 Min.
Inspanning
Gemakkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

  • Voor de salade
  • 500 gconchiglioni
  • 2aubergines
  • 2courgettes
  • 2rode uien
  • 3teentjes knoflook
  • 2 ELolijfolie
  • 3takjes rozemarijn
  •  Zout, peper
  • 150 ggedroogde tomaten, in olie
  • 400 gbonte cocktailtomaten
  • 3bosjes basilicum
  • 60 gpijnboompitten
  • 80 gpecorino, geschaafd
  • Voor de dressing:
  • 4 ELKÜHNE Natuurazijn Blank 750ml
  • 5 ELolijfolie
  • 2 ELahornsiroop
  • 2 ELhandjes vol basilicum

gebruikte producten

voorbereiding
  • Schritt 1/7
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Schritt 2/7
    Hak de basilicum fijn voor de dressing en meng met alle overige ingrediënten tot een dressing.
  • Schritt 3/7
    Breng voldoende water aan de kook voor de pasta, voeg zout toe en kook en giet de pasta al dente af volgens de instructies op de verpakking. Meng onmiddellijk in een grote kom met de helft van de dressing en laat afkoelen.
  • Schritt 4/7
    Snijd de aubergines en courgette in plakjes, deel de plakjes in vieren. Hak de rode uien grof, pel de knoflook en halveer de tenen. Halveer de cocktailtomaten. Giet de gedroogde tomaten af, vang de olie op en snijd tomaten in kleine stukjes. Pluk basilicum uit de stengels.
  • Schritt 5/7
    Meng aubergine en courgetteblokjes en uien in een kom met olijfolie, rozemarijn, knoflookzout en peper en verdeel samen met knoflook op een bakpapier. Rooster ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, draai ongeveer halverwege de tijd om.
  • Schritt 6/7
    Geroosterde pijnboompitten in een pan zonder olie bij gemiddelde temperatuur tot goudbruin roosteren.
  • Schritt 7/7
    Om te serveren gegrilde groenten, cocktailtomaten, gedroogde tomaten, uien en basilicum door de pasta mengen. Breng indien nodig op smaak met zout en peper. Voeg de resterende dressing en 2 el tomatenolie toe. Salade met pecorino en pijnboompitten garneren.

Recipe search