You are here

Zomerbowl

Zomerbowl

Zomerse saladebowl met rode linzen, knapperige komkommer en Kühne wortelsalade, fruitige bolletjes honing en Cantaloupmeloen, veldsla, groene erwten, gegarneerd met munt en pistachenoten. Daarbij twee mogelijke dressings: fruitige dressing van Kühne Azijn , gemengd meloenvruchtvlees, honing en olijfolie.

Voedingsinformatie
  • 538.5 kcal
    Blancheer
  • 22.4 mg
    Eiwit
  • 22.4 g
    Vet
  • 58 g
    Koolhydraten
Duur
ca. 30 Min.
Inspanning
Gemakkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

  • Voor de bowl:
  • 600 gveldsla
  • 150 grode linzen
  • 1komkommer
  • 1 potKÜHNE Wortelsalade 370ml
  • 1Cantaloupemeloen
  • 1honingmeloen
  • 150 ggroene erwten
  • 60 gpistachenootjes, gepeld
  • 3takjes munt
  • Voor de dressing
  • 6 ELolijfolie
  • 3 ELKÜHNE Natuurazijn Geel 750ml
  • 2 ELlimoensap
  • 2 ELhoning
  • 4 ELgemengd meloenvruchtvlees
  •  zout, peper
  • Speciale accessoires:
  • Meloenbolletjestang
  • Staafmixer
  • Optioneel: spiraalsnijder
voorbereiding
  • Schritt 1/5
    Spoel voor de salade de linzen met koud water af. Doe ze in een pan en breng aan de kook met 2 keer de hoeveelheid water. Laat vervolgens ongeveer 10 minuten op een laag niveau pruttelen met het deksel dicht en kook tot ze stevig zijn. Giet af, voeg zout toe en laat afkoelen.
  • Schritt 2/5
    Vul een kleine pan met water en breng aan de kook. Voeg zout aan het water toe en voeg erwten toe aan het kokende water. Blancheer ca. 3-4 minuten in het borrelende water, giet af en blus in ijswater.
  • Schritt 3/5
    Maak de veldsalade schoon en was grondig. Verwerk de komkommers met een spiraalsnijder (of dunschiller) tot reepjes groente. Haal de pitjes uit de meloenen en haal zoveel mogelijk bolletjes uit het vruchtvlees met een meloenbolletjestang.
  • Schritt 4/5
    Schraap voor de dressing het resterende vruchtvlees uit de meloenen en pureer samen met de overige ingrediënten met een staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schritt 5/5
    Om te serveren alle ingrediënten voor de bowl in kommen doen. Garneer met pistachenoten en munt en serveer met dressing/Kühne Enjoy Balsamico Vinaigrette

Recipe search