You are here

Bloemkoolbowl met linzen

en zilveruitjes

Bloemkoolbowl met linzen

en zilveruitjes

Schaal met geroosterde bloemkool, zwarte linzen, spek, wortelen, walnoten, Kühne zilveruitjes, peterselie, avocado en Kühne Piccailly

Duur
ca. 35 Min.
Inspanning
Gemakkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gBeluga linzen
  • 1wortel
  • 1/4kop bloemkool
  • 100 gbuikspek (in één stuk)
  • 1avocado
  • 4takjes peterselie
  • 100 gKÜHNE Zilveruien 370ml
  • 6 ELKÜHNE Piccalilly 370ml
  • 1handje vol walnoten
  •  zout, peper

    De vermelde voedingswaarden zijn bij benadering en moeten als leidraad worden gelezen.

    voorbereiding
    • Schritt 1/4
      Kook de linzen in kokend water gedurende ongeveer 15 minuten, blus ze onder koud water en breng ze op smaak met een beetje zout.
    • Schritt 2/4
      Schil de wortel en snijd hem in smalle reepjes. Maak de bloemkool schoon, verwijder de stronk, verdeel in roosjes en snijd in plakjes. Halveer de avocado, haal de pit eruit, schillen en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Hak de peterselie, Kühne Zilveruien afgieten.
    • Schritt 3/4
      Snijd spek in blokjes, doe in een hete pan en bak ze knapperig. Bak de bloemkool in ruim vet ongeveer 2 minuten van alle kanten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
    • Schritt 4/4
      Schik linzen in kommen. Drapeer de wortelen, bloemkool, avocado en Kühne Zilverenuien daarop. Verwarm de Kühne Piccalilly in een pan en giet over de kom. Garneer met peterselie, walnoten en spek.

    Recipe search