You are here

Spareribs van het Iberico-varken

met koolsalade

Spareribs van het Iberico-varken

met koolsalade

Duur
ca. 180 Min.
Inspanning
Harde

Ingrediënten voor 4 personen

  • Voor de ribben:
  • 1,4 kgIberico-varkensribbetjes
  •  een snufje zout
  •  een snufje zout
  • Voor de koolsalade:
  • 200 gwortels
  • 800 gwitte kool
  • 100 gradijsjes
  • 50 mlKuehne Azijn
  • 1 TLzout + iets naar smaak
  • 1 ELsuiker + iets naar smaak
  • 100 mlKÜHNE MADE FOR MEAT Hot Sriracha Chili

    De vermelde voedingswaarden zijn bij benadering en moeten als leidraad worden gelezen.

    voorbereiding
    • Schritt 1/5
      Gebruiksvoorwerpen: kogelbarbecue, houtbriketten, mes, plank, aluminiumfolie, schilmesje, rasp, kom, borstel
    • Schritt 2/5
      Verwarm de barbecue indirect tot ca. 120 °C. Spoel de ribben koud af, dep droog en verwijder de zilveren huid. Breng op smaak met zout en peper. Leg de ribben op elkaar en wikkel ze in aluminiumfolie. Gril vervolgens in indirecte hitte met een gesloten deksel gedurende ongeveer 2 uur.
    • Schritt 3/5
      Ondertussen, voor de koolsalade wortelen wassen, schillen en grof raspen. Was de witte kool en snijd het in fijne reepjes. Meng de wortelen en witte kool, breng op smaak met Kühne Azijn, 1 tl zout en 1 el suiker en kneed ongeveer 2 minuten. Laat het dan ongeveer 30 minuten intrekken. Was de radijsjes en schud ze droog. Snijd het groen van de radijsjes af en zet apart. Snijd de radijsjes in dunne partjes en meng met het groen met de wortelen en witte kool. Nogmaals op smaak brengen met zout en suiker.
    • Schritt 4/5
      Haal de ribben uit de aluminiumfolie en grill op direct vuur al omdraaiend gedurende ongeveer 4 minuten. Bestrijk de bovenkant van de spareribs met Kühne MADE FOR MEAT Sriracha Hot Chili en karamelliseer op indirect vuur met een gesloten deksel gedurende ongeveer 5 minuten.
    • Schritt 5/5
      Snijd de ribben en serveer met koolsalader en Kühne MADE FOR MEAT Sriracha Hot Chili.

    Recipe search