You are here

Our Sauerkraut

At a glance

Our Sauerkraut

At a glance

Ons Productassortiment:

  • Zuurkool

Over zuurkool

Onze huidige zuurkoolvarianten komen oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en de populariteit er van als een cultureel en medicinaal kruid gaat terug tot in de oudheid.

  • Met de hand geoogst en vers verwerkt

  • Onze witte kool komt van lokale landbouwbedrijven

Zuurkool uit het vat

Onze zeer milde en sappige zuurkool uit het vat wordt met zorg bereid uit vers geoogste witte kool. Zeer knapperig met uiteenlopende toepassingen. Bekijk onze video uit onze kookbox.

Witte kool

Witte kool is een groente die met name populair in de herfst en de winter is. Witte kool is de meest gegeten koolsoort in Duitsland.

Gegarandeerde kwaliteit

Wij onderhouden langdurige, nauwe relaties met onze boeren, van wie sommige al de 3e generatie zijn.

Our Recipe Tips

Verse feiten

De geschiedenis van zuurkool

Kühne begon al in 1905 met de introductie van de zuurkoolproductie. Tegenwoordig leveren we verschillende variaties en smaakvarianten voor elke smaak.

De Duitsers

It’s the term used by some Americans and Britons to refer to us Germans. In fact, however, the US and France have a higher per capita consumption of sauerkraut than the Germans.

Een echte wondervoedingsstof

Zuurkool is rijk aan mineralen en vezels en bevat vitamine B12, dat alleen aanwezig is in dierlijke producten. Zodoende is het met name waardevol voor vegetariërs.

Literatuurklassiekers

Wilhelm Busch maakte de zuurkool onsterfelijk in zijn boek “Max en Maurits’ dat hij in 1865 schreef:
Juffrouw Bolte, stap, stap, stap,
gaat juist naar de keldertrap,
om wat zuurkool bij den bout,
waar ze wonderveel van houdt.
Ondertusschen zijn de snaken
op het dak zich aan 't vermaken.